Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Mot konkurenssamhället

2009-04-30

Fakta:

Namn: Tab & Vind
Koreografi: Erik Pold
Regissör: Methe Bendix
Ensemble: Teater Hund
Plats: Anemone Teatret Köpenhamn
» http://www.teaterhund.dk

Tennisspelaren Torben Ulrich är en viktig inspirationskälla för Teater Hunds nya härliga familjeföreställning Tab & Vind (Förlora och vinna).
Föreställningens farfar är faktiskt en helt trogen kopia av tennisstjärnan, multikonstnären och zen-budisten Torben Ulrich, som alltid har fokuserat på själva tennissporten och dess skönhet, istället för att bry sig om ifall han vinner eller förlorar. Det är totalt motsatt mot tidens dominerande konkurrenskultur, som bland annat ett danskt tv-program som X-factor, som inte tar hänsyn till hur man beter sig, det gäller bara att vinna. Med härlig humor, jättefin text och en vacker kroppsdynamik, inklusive mängder av fina och skojiga danssteg lyckas de enbart fyra medverkande – Anne Dalsgaard, Anders Budde Christensen, Per Linderoth och Troels Malling Thaarup – med att framställa alla de olika personerna i familjerna Jensen och Madsen, där de vuxna har fokuserat sig helt och hållet på vad som är först och störst.
Men allting blir upp och nervänt när pojken Mads ger sig ut i världen för att leta efter Förlorarlandet och möter människor som ställer frågor om vad vinnare och förlorare och vilka sanningar det egentligen är som råder. Både scenografi och ljuddesignen innehåller fina och skojiga detaljet, Tab & Vind” är helt enkelt jättekul, väldigt relevant och en fantastiskt bra och fantasifull modern saga för barn mellan 5-12 år och deras vuxna.

Spelas till 10 maj.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser