Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 02 december 2020

De första dansstegen på Dansehallerne på Carlsbergsområdet i Köpenhamn

2009-04-30

Den 16 april öppnade Dansescenen för förste gången upp portarna för den nya lokalerna Dansehallerne i det före detta Carlsbergsområdet i Köpenhamn med premiären på Tina Tarpgaards Timemap #3.
Det är en föreställning om tre personer från tre olika tidsåldrar, formidabelt dansade av den danska kroppsekvilibristen Kapser Ravnhøj som Keem från år 2258, den finska kraftkvinnan Laura Lohi som Rose från 2009 och vackra svenska Anna Pehrson som Ottilia från 1886.
Mer spännande än de olika personernas historia är föreställningens raffinerade lek med dåtid och nutid genom tidsförskjutningar med bland annat samplat ljud och videobilder från själva föreställningen.
Som alltid i Tina Tarpgaards verk finns det ett intressant samspel mellan den levande dansen och de intressanta och vackra digitala bildnmanipulationerna. Vissa delar är något långdragna i den såväl ljus- som ljudmässigt spännande Timemap #3, som på ett fint sätt för runt publiken i Dansehallerne och visar på platsens många rum och möjligheter.

Se vidare www.dansescenen.dk

Vibeke Wern

Fler Nyheter

Annonser