Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Snömagi i barnperspektiv

2009-04-13

Fakta:

Namn: Sneøjne
Koreografi: Tali Rázga
Musik: S. D. Jeppesen
Plats: Zangenbergs Teater, Köpenhamn
» http://www.zangenbergs-teater.dk

 

Der är som bekant ingenting i världen som är så rogivande som snö. Men det är inte minst förtrollande mjukt och blött att få träda in i det konsekvent snövita universum som råder i  Tali Rázgas nu femte och myket sinnliga föreställning för barn, Sneøjne.
Med publikplatserna i Zangenbergs Teater täckta av stora vita kuddar sitter publiken som på himmelsvida svandun och ser Marie Sol Sandberg och Tomomi Yamauchis lekande, poetiska dans utvecklas mellan stora vita balonger, snöbollar och en liten gnistrande spegelklar sjö.
En stor vit dyna, som liknar en snödriva blir till ren magi för barnen i målgruppen 0-4 år, när den rör sig hän över scengolvet eller förvandlas till en snögrubbe, som smälter, när han blir kysst. En fin poäng är det att dynan också skyler gitarristen Søren Dahl Jeppesen, som är väldigt fint integrerad i föreställningen och trollar fram frostbitna metallklanger och dynamiska rytmer ur sitt instrument. Dessutom innehåller föreställningen ett snöbollskrig.

 

Sista speldagen är 18 april.

 

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser