Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Slå ihop med Betty

2009-04-10

Betty Bitch, den   lilla hoppan, har lagt ner sin städfirma, Betty’s Svabb. Nu är det kris. Finanskris. Hushållsnära tjänster blev ingen succé, ajöss moppar och svabbar.

Och Betty är smart. I valet mellan att söka till doktorandutbildningen på Danshögskolan och statera i Mårten Spångbergs nya hybrid av folkdans och performance, folkformance kallad, och att ägna sig åt något mer lukrativt tänker hon nytt. Bettys nya firma är Betty’ s Skubb…nytänkande för alla. Efter en kortkurs hos Madeleine Sjöstedt, kulturborgarråd i Stockholm, som vill slå ihop Operan och Dramaten, har Betty fattat galoppen – SLÅ IHOP!

Bygg strukturer och organisera allt i snygga fyrkanter som kan ritas på ett papper och visas i power point! Inspirerad av kulturutredningens förslag på idel ihopslagna myndigheter och jättestora enheter med lönsamhetstänkande, har Betty fixat en lista med lösningar på dansens problem, som härmed går ut på remiss till Danstidningens läsare:

Slå ihop Kungliga Baletten med Cullbergbaletten och GöteborgsOperans balett till Svenska Baletten, Ballets Suédois. Då kan Johannes Öhman bli chef för hela rasket (med ett ärorikt namn) och det blir äntligen lite sprätt och rotation. Lite nya verk av kända koreografer i Stockholm också och inte bara i Göteborg.

Slå ihop Danshögskolan med Försvarshögskolan till Dansförsvaret. De ligger så nära varandra ändå, och nya strukturer uppstår när två problemområden samverkar och tänker nytt. Skjulet där åtta tanks står på Gotland för att Jan Björkström fått spader av Putin, kan användas för workshops till lågpris.

Slå förresten ihop Nationella insatsstyrkan med Cirkus Cirkör till Cirkus Nation. Då det blir någon nytta med att hänga och klänga i tyg och på väggar. Rökmaskin och stroboskop kommer att slå terroristerna med häpnad.

Slå ihop Svansjön med Naturvårdsverket och Svanenmärkningen till SWAN NOW.

Slå ihop Dansens Hus med Zebra dans till Barnens Zebrahus. Så att blir det äntligen blir dans för barn vid Norra Bantorget.

Slå ihop Bounce med Brottsförebyggande rådet (Brånce) med lokalkontor i Rosengård så att de fönsterkrossande kidsen kan börja dansa hip hop i stället.

Slå ihop Charlotte Engelkes med Goethe-Institutet. Bra för båda: humor till Goethe och lite variation till Engelkes. Namnförslag: Eine Valkürie für allee.

Man får se det här tidsenligt, strukturellt och budgetsinnat, tänker Betty. Egentligen är det här rätt likt städning, filosoferar Betty och packar ner datorn enligt utredningens portföljmodell. Möte om en stund med Lena Liljesvans. Eller var det Cecilia Kladdö? Puh, vad stressigt.

Fler Betty Bitch

Annonser