Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 17 januari 2021

Fin vattenkonst på Dansescenen

2009-03-31

Fakta:

Namn: H2O
Koreografi: Anders Christiansen
Musik: Jakob Brandt-Pedersen.
Plats: Dansescenen, Köpenhamn
» http://www.dansescenen.dk

Vatten i flaskor, glas, kar och sjukhusdropp pryder den flotta sceninstallationen i Anders Christiansen nya solo H2O. Eksperimenter med vand, som undersjöker brett det våta elementets många funktioner, symboler och både livgivande och dödsbringande egenskaper.
Vattnets olika former av tillstånd står i fokus, när droppar blir till ånga på en kokplatta eller när isblock huggs i bitar. Och den bildrika dansföreställningen växlar om mellan det världsliga och det sakrala när Anders Christiansen i ena ögonblicket vaskar golvet med sin jacka, för att i nästa utföra en rituell gestisk dans.
Men fina rörelsekvaliteter svingar han armarna i cirklar till Purcells The Cold Song. Och Jakob Brandt-Pedersens sinnliga ljudkompositioner med droppar och vågbrus förvandlas han till allt från sjöjungfru till lik som ligger i strandkanten ( så kallad strandvasker) för att till sist låta kroppen sjunka ned under vattnet i ett kistliknande kar.

Verket ges på Dansescenen i Köpenhamn till och med 9 april.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser