Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 26 maj 2024

Suveräna B-Boys

2009-03-29

Fakta:

Namn: Hero-Antihero
Koreografi: Lene Boel
Musik: Rex Casswell
Ensemble: David Boyd, Daniel Roez Nartinez, Mauro Peruzzi och Sonic Rojas.
Plats: Stærekassen, Köpenhamn
» http://www.ticnet.dk

Det är breakdans med power i Lene Boels nya föreställning Hero-Antihero med den fenomenala Daniel Sonic Rojas som föreställningens suveräna fokus. Som så många gånger tidigare låter sig koreografen Lene Boel även denna gång inspireras av japanska samuraifilmer och tecknade filmer i dansens kraftfulla kampsportsliknande rörelser till Rex Casswells bildrika asiatiskt klingade musik. Dansens många skojiga och fint fungerande nummer är vackert inramade av Jesper Kongshaugs fina ljusdesign, och rent dansmässigt är det ett rent nöje att se David Boyd, Daniel Roez Nartinez och Mauro Peruzzi dansa i fabulösa surrande break-moves tillsammans med supermannen Sonic
. Men även om dansarna behärskar mimkonsten framstod själva historien om hjälten och antihjälten som relativt svag på själva premiärdagen. Och det beror nog inte bara för att den femte dansaren, Nono, var frånvarande på grund av sjukdom.
Trots detta är den 45 minuter långa föreställningen mycket sevärd enbart tack vare den imponerande dansens skull.

Företställningen ges till och med 30 mars.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser