Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 14 juni 2021

Sex tuffa killar från ”Nordvest”

2009-03-06

Fakta:

Namn: Life
Koreografi: Mark Mouritzen
Musik: Hiphop og verdensmusik
Ensemble: Uppercut Danseteater
Plats: Teater Zeppelin, Köpenhamn
» http://www.uppercutdance.dk/

Stämningen är hög i den unga publiken på den proppfulla Teater Zeppelin, där sex tuffa och väldigt sympatiska hiphop-killar i åldern 17-25 år ger järnet på scenen i Uppercut Danseteaters livsbejakande föreställning ”Life”. Alla sex dansare, med den charmerande koreografen Mark Mouritzen i spetsen, har sina rötter i Uppercut Danseteaters nu tio år gamla projekt, Dans i Nordvest. Det är just grabbgängens livsföring i Köpenhamns norvästkvarter, det vill säga den nordliga delen av Nørrebro,hur de kråmar sig, deras upptåg, vänskaper och konflikter, som skildras i Life genom fint sammanlänkade scener med allt från ekvilibristiska breakmoves och blixtsnabbt fotarbete till freeze, slowmotion, twist och stomp. Det är inte bara frågan om en mångfald olika steg, utan även varierade färgrika musikcollage av hip hop, scratch, soul och arabisk musik. Killarna hoppar imponerande över varandra eller skapar lekfulla stunts med stora röda bollar, och alltsammans ångar av maskulin energi. Men det är också fin publikkontakt i Life, som riktar sig till alla över sju år.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser