Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 28 september 2020

Litet och fint

2009-03-02

Fakta:

Namn: A special evening just for You!
Koreografi: Carl-Olof Berg
Plats: Allmänna galleriet 925, Stockholm
» http://www.modernadansteatern.se

Smaaaal är en evig och suckande etikett dansen får släpa på. Det hjälps inte hur proppfullt det är på Dansens Hus, hur välbekanta de gamla svanarna är på Operan, hur glädjen står högt i tak när Bounce har utsålt på Orionteatern. Smalt, smalt nickas det förnumstigt.

Medan Moderna Dansteatern repareras på Skeppsholmen fortsätter huset med sitt c/o-projekt och dansar på alla möjliga ställen i landet. Och omöjliga. Det har varit en hit! Med bredd- som senast på isen i Kungsträdgården.

Men ibland FÅR det vara smalt. Nu är det koreografen Carl Olof Berg som en enda kväll flyttar in på Allmänna Galleriet på Kungsholmen med A special evening just for You! Ett litet verk framförs i en box med en åskådare i taget: The pinkroom. Stillsamt och associationsrikt i de två minuter föreställningen varar.
Sen fäljer 20 minuter Fleshdance-with a feeling med koreografen själv och dansaren Linnea Martinsson, skådespelaren/sångerskan Louise Ryme och två musiker. Mc-ställ för de två dansarna, fäktningsdräkter för de tre andra.
På den mycket smala och trånga scenen blir det på stället dans, en duett som slutar i en tight omfamning. Musiken är läcker och mc-ställen åker av till förmån för hud.
Litet och fint, absolut smalt.

Smal blir man däremot inte av de goda små hemlagade korvarna som A.G. har i baren.

Margareta Sörenson

Fler Föreställningar

Annonser