Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 14 juni 2021

Gott läsgodis i Danstidningen 1/2009

2009-02-17

Från en workshop i Dancehall i midvintermörkret till filosofiska funderingar kring suset av Sylfidens vingslag. Danstidningens medarbetare har både varit ute i danslivet och trängt in i filosofiska och dokumentära studier av scenkonsterna.
Vi rapporterar bland annat om Companhia Urbana de Dança med dansare från Rios favela som världsturnérar med den europeiska koreografen Sonia Destri, hur dansgrupper som Embla och Zebra lockar moderna koreografer att skapa för barn- och ungdomspubliken, hur en av de mest nyskapande tangokoreograferna Pablo Inza kosmopolitiskt turnerar mellan shower och workshops världen över, om utmanande performance på Sidestep-festivalen i Helsingfors och hur det gick på Streetstar, som var den skandinaviska plattformen inför hip hop-evenemanget Juste Debout i Paris.

Fler Nyheter

Annonser