Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 01 mars 2021

Dans i sneakers

2008-12-06

Fakta:

Namn: Completely Simultaneusly
Koreografi: Kirstine Kyhl Andersen
Musik: Niels Bjerg
Plats: Kaleidoskop K1, Köpenhamn
» http://www.kaleidoskop.dk

Completely Simultaneously består av en symbios av musik och dans – en spännande hybridform av dansföreställning och koncert. Även ensemblen WEGO, som bland annat består av tre dansare och fyra musiker är en mix av medlemmar från Holland, Italien, Grekland, Färöarna och Danmark. Dessutom kan musikerna dansa och dansarna spelar också på instrumenten. Iförda sneakers och skoluniformsliknande kläder börjar dansen, till och börja med lite klumpigt men snart blir det mer energiskt. I koreografin kan man dechiffrera flera barnlekar från skolgården och ibland blir det maskindans à la gamla mekaniska leksaker. WEGO:s enda kvinnliga medlem koreografen Kirstine Kyhl Andersen, blir till en trasdocka, som killarna kastar mellan sig och plötsligt brakar hon in i väggen eller kastas i golvet för att strax hivas upp igen i sin hästsvans. Det är verkligen imponerande stunts.
Kasper Daugaard är en vädigt skojig vält-docka, som tumlar omkull på golvet, men vips är han blixtsnabbr på fötter igen och tillbaka i livsfarliga off balance-positioner. Han liknar Charlie Brown från serien Peanuts; han har ständigt otur, men är full av fart attt pinna vidare. När dansarna rör sig in mellan musikerna och deras instrument, sker det på ett ytterst elegant och precist sätt – och helt utan att störa dem. Och musikerna är också koreograferade, det är bäst när bassisten smyger sig fram över golvet som en svart puma och får instrumentet att låta som ett keligt kattdjur. Completely Simultaneously är en uppfriskande dansföreställning med smittande energi och glädje. Det står för nytänkande nytänkande och idérikedom, även omden nog skulle ha kunnat stramats upp lite här och där, så är hybridformen ett vinnande koncept.

Completely Simultaneously spelas till och med 13. december. Efter föreställningen blir det koncert med en ny musikgrupp varje kväll.

Torben Kastrup

Fler Föreställningar

Annonser