Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Bedagat budskap

2008-12-06

Fakta:

Namn: Dancin’ Madly Backwards
Koreografi: Performers och koreografer: Annika B. Lewis & Bo Madvig
Musik: Hans Hansen
Ensemble: Kassandra production
Plats: Dansescenen, Köpenhamn
» http://www.kassandra-production.dk/

Porlande vatten och fågelsång, det låter som om vi är djupt inne i en dunkel urskog. Men snart ska det visa sig att vi istället befinner oss i en mediadjungel. en skog av flimrande tv-skärmar och projektorer uppenbarar sig när scenen lyses upp.
Dancin’ Madly Backwards är en performance om urinstinkter och de
moderna mediernas ytlighet. Föreställningen behandlar också det något slitna temat transsexualitet: en kvinna som känner sig som en man och en man som känner sig som en kvinna.
I all oändlighet provar de båda kitshiga kostymer för att finna en passande mask för sina behov.
I längden blir det tråkigt att betrakta, en kvinna i manskläder och en man i kvinnokläder räcker inte för att hålla spänningen uppe. Plastikkirurgiens oändliga möjligheter är också ett tema i föreställningen – men också detta verkar en smula passé i en tid då redan allt är sett och gjort.
. Däremot är Annika B. Lewis en en dansare som verkligen kan dansa brasiljansk samba och det hade verkligen varit fint att få ha sett mer av hennes talang för ”madly dance” i stället för den pseudofilosifiska betraktelsen över kön, kroppsfixering och ytlighet.

Torben Kastrup

Fler Föreställningar

Annonser