Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 04 december 2020

Gröna kvällar i höstrusket

2008-10-05

Svarta lådan i all ära, efter sex år uppe i tornet intill Röda Sten i Göteborg har landets minsta scen, 24 kvadrat, fått en rejäl make over.
Rummet ligger fortfarande lika många trappor upp, men lyser nu i grönt – green screen – samt är öppet och flexibelt.
Artister och publik bjuds nya utmaningar av det oregelbundna utrymmet. Allt från dansgolv till kaffemuggar och skoskydd går ton i ton med logotypen för danskompaniet E=mc2, som i likhet med 24 kvadrat drivs av Gun Lund tillsammans med maken Lars Persson.
Höstprogrammet har samlingsrubriken Cabaret Einstein och omfattar inte bara danskvällar med blandade gäster från när och fjärran. Gun Lund firar i år 30-årsjubileum som koreograf och låter det sätta spår i utvalet av gäster och i form av egen medverkan.
För att befrämja tankeexpansion och fantasirymd i konsten blir det även seminarier och samtal om danskonst, arkitektur och politik. Pratkvällarna hålls i en näraliggande lokal, som helt logiskt bär namnet 240 kubik.
Den ursprungliga utformningen av 24kvadrat lever vidare i den mobila versionen, kallad Klonen.
Läs mer på www.24kvadrat.nu

Lis Hellström Sveningson

Fler Nyheter

Annonser