Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 19 januari 2021

Sista gången gillt för nycirkus i Köpenhamn?

2008-07-29

Københavns Internationale Teater, KIT satsar återigen på nycirkusen i sommar, men det är kanske för sista gången!
Nu har Kunstrådets Scenekunstudvalg beslutat att inte längre ge anslag till genren. Trots att denna idag står på allt högre konstnärlig nivå och dessutom uppskattas av en allt större publik. Sista chansen alltså så skynda er. Mycket är redan utsålt.
Festivalen startar den 1 augusti med den fantastiska franske clownen Joel Colas på Kaleidoscops scen K2. En annan fransk berömdhet är companie ”Les colporteurs” som är specialicerat på lindans.
Från Finland kommer Circo Aereo och från Sverige det numera kopenhamnsbaserade jonglörfenomenet Samuel Gustavsson.
Succégruppen Acrobat från förra årets nycirkusfestival i Köpenhamn återkommer med en ny föreställning. De är lika skickliga akrobater som namnet anger. De kommer från Australien för att visa sin dundersuccé Smaller, porer, cheaper i Atriumgården på Frederiksberg på Bülowsvej.

Kompani Circa kommer också från Australien och söker nya vägar där rörelserna bl.a. inspirerats av moderna koreografer som Trisha Brown men också av visuella konstnärer som Kirsten Dehlholm. Denna visas i Musik Teatret i Albertslund.
Nycirkusföreställningarna spelas på olika platser runtom Köpenhamn. Les Colporteurs har slagit upp sitt tält just intill metrostationen Ørestad.

Se vidare www.kit.dk/

Fler Nyheter

Annonser