Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 25 maj 2024

Århus internationella koreografitävling

2008-06-05

Vinnare av första pris i Aarhus International Choreography Competition – AICC 2008 blev den israeliske koreografen Rachel Erdo med sitt verk Alma. Andrapristagaren heter Catherine Gaudet och kommer från Kanada. Hon vann med sitt verk Grosse Fatigue.
Ett specialpris, bland annat framröstat av publiken, gavs till den ungerska koreografen Anna Réti för sitt verk Home of Cards. Anna Réti utsågs även till bästa dansare.
Tolv unga koreografer från elva länder hade nominerats att delta i tävlingen.
Juryn bestod av Vibeke Wern, recensent i Berlingske tidende och även i Danstidningen, Chefen för Dansescenen i Köpenhamn Louise Seibæk, kompositören Kim Helweg, musikern Carlos Matos, professor Erik Aschengreen och konstnärlige ledaren för dansscenen Archauz i Århus, koreografen Jens Bjerregaard.
Läs mer om koreografitävlingen på www.aicc.dk/

Fler Nyheter

Annonser