Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 30 november 2020

Danstidningen 2/2008

2008-04-22

I Danstidningen 2/2008 tar vi bland annat med läsarna till invigningen av Dansens Hus i Oslo och till en tur på konsthallen Magasin 3 i Stockholm där koreografen Tino Sehgal visar inte mindre än tre exempel på hur koreografi invaderar andra konstområden.
En annan gränslös koreograf är norska Jo Strømgren, intervjuad i Danstidningen inför sitt nya verk The Society som turnerar till en av jordens värsta konfliktzoner och visas såväl i Israel som Palestina.
Ett fint exempel på att dansen kan nå ut till alla är när tv-kanalen Arte för första gången sände direkt under pågående föreställning av Pina Bauschs Orfeus och Euridike, precis som under ett pågående sportevenemang. När kan motsvarigheten komma ifråga för den svenska tv-publiken? Vi rapporterar om Pina Bauschs version av den antika kärlekssagan och gör även en jämförelse med Leif Stinnerboms En herrgårdssägen, en berättelse av likartat slag fast i värmländsk tappning.
Hur mår den svenska folkdansen? Danstidningen presenterar många av de aktiva och intresserade av inhemsk folklore, inklusive Ola Stinnerbom, som dansar samisk dans.

Fler Nyheter

Annonser