Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 16 januari 2021

Missa inte K-special om Birgit Åkesson

2008-04-15

På fredag kl 20.00 i SVT2 visas utdrag ut många av Birgit Åkessons viktigaste dansverk i K-special, varvat med koreografens egna kommentarer från tidigare intervjuer. Birgit Åkesson, som skulle ha fyllt 100 år i år, ser dansen som en del av själva varandet i den koreografiska formen som får sin mening i sitt speciella sammanhang.
Missa inte chansen att bland annat se delar av Blå Afton med Birgit Åkesson själv, Erik Bruhn i Dygnets Timmar Björn Holmgren i Ikaros, Margareta Åsberg i Mouvement, Marie Lindqvist i Persefones dans och utdrag ur operan Aniara av Karl Birger Blomdahl med Isagels dans med Loulou Portefaix.
Birgit Åkessons danskonst år både fundamentalt sökande i dansens rituella ursprung samtidigt som den är trendigt 50- och 60-talsmässig. Producent: Birgitta Öhman.
Visas i SVT2 20/4 och SVT2 22/4

Fler Nyheter

Annonser