Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Moderna Dansteatern ger sig ut i stadslandskapet

2007-08-15

Moderna Dansteaterns hus på Skeppsholmen i Stockholm – den berömda Torpedverkstan – ska renoveras senare i höst.
Under hösten befinner sig Moderna Dansteatern delvis på resande fot i Stockholms stadlandskap och kommer ett slå läger i Skärholmen, Botkyrka och på Sergels Torg. Men man fortsätter också sin verksamhet på Skeppsholmen, bland annat på extrascenen Torpedbassängen.
Aktiviteterna ute på stan äger bland annat rum i Botkyrka konsthall där Anna Källblad inviger sin installation Hoppsa Universum den 6 oktober. Den har nyskriven musik av Niko Röhlcke, och riktar sig till alla åldrar.
Livekonst-kollektivet MELO skapar ett nytt verk i Skärholmen på Ungdomens hus 2-12 oktober. MELO jobbar direktdemokratiskt och involverar även skärholmsbor i sitt projekt.
Dorte Olesens superhappening värmer upp Sergels Torg i centrala Stockholm med en grupp våffelgräddande och vedhuggande kvinnor.
Läs mer om Moderna Dansteaterns ambulerande program men också om programmet som pågår före renoveringen. Just nu exempelvis med det svensk-brasilianska performance-kompaniet Quarto fram till den 26/8 på www.modernadansteatern.se

Fler Nyheter

Annonser