Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 30 november 2020

Sensommarhappenings på Balettakademien i Stockholm

2007-07-24

Spelhösten drar så smått igång parallellt med att regnet drar in!
Balettakademien i Stockholm har redan börjat med happenings! I fredags kunde man få se en variete av ung koreografi och ett spännande avslut av Charlotta Övferholms frodiga och generösa 1700-talsworkshop, som innefattade människor i alla åldrar, samt inkluderade både tvåbenta och rullstolsburna.
Dessutom fick vi bland annat se och höra finurlig monolog och sång av Matilda Mörk till ackompagnemang av Steinar Adnewann, Ett performance av Emelie Nyman, en vig akrobatisk solokoreografi av Kenneth Flak, samt ett innerligt solo av Travis Waldschmidt. I foajen och kafeet utanför fortsatte aktiviteterna med dansfilmer, och man kunde också betrakta en videoinstallation av Tomas Caley och Petter Jacobsson.
Det var knökfullt i salongen och kafeet på Balettakademien, Birger Jarlsgatan 70 i Stockholm. Men det blir fler chanser att se happenings framöver. De inträffar på fredagsskvällarna den 3 samt 10 augusti kl 21. Dessutom blir det brasiliansk musikafton på Balettakademiens café den 17/8.

Fler Nyheter

Annonser