Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 25 september 2023

En ny tillgång till Dansens Hus i Stockholm

2007-07-02

Virve Sutinen, visionär ledare av Kismateatteri i Helsinki, teatern som tillhör ett av Nordens mest spännande konstmuseer, Kiasma i Helsingfors, tar över efter Kenneth Kvarnström som chef för Dansens Hus i Stockholm vid årsskiftet.
Virve Sutinen har bland mycket annat grundat den urbana dansfestivalen URB som inte bara drar helt nya skaror till scenkonsten i Helsingfors, utan också turnerar runtom i Finland. URB-festivalen har även gästspelat på Parkteatern i Stockholm.
Virve är inte bara väl insatt inom scenkonst av alla slag, utan har även ett genuint konstintresse, en verklig tillgång i en tid när alla genrer blandas. Några av Kiasmas mest omtalade utställningar under de senaste åren är producerade av Virve Sutinen
Hennes arbete i Helsingfors har inte varit okontroversiellt, hon har bland annat hållit workshops för grafittimålning och bjudit in framstående graffittikonstnärer till Kiasma. Kanske kan hon bidra till att förändra Stockholms inkrökta klotterpolicy?
Årets URB festival på Kiasma i Helsingfors är som alltid mycket innehållsrik och spännande. Den som vill se prov på Virves arbete kan klicka sig vidare till www.urb.fi

Fler Nyheter

Annonser