Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 27 september 2020

Linné firas med blommor och barn

2007-05-22

Carl von Linné hyllas på 300-årsdagen av dansande barn från skolor och förskolor i Stockholm. Det blir ett framträdande på själva födelsedagen i Rosendals vackra trädgård på Djurgården den 23 maj kl 18.
Pianisterna Roland Pöntinen och Staffan Scheja ackompanjerar barnen med musik av Mozart, Schubert och Ravel.
Alltsammans i arrangemang av Dans i skolan.
Se vidare www.dansiskolan.se
I sin hemstad Uppsala firas Linne under hela året, men särskilt kring födelsedagen då Su-En Butoh ger sin starslagna galaföreställning Nytt liv den 22-24 maj på på Vaksala torg. En hyllning under bar himmel till liv, växande, blommor, barn och människor i alla åldrar, där både amatörer och proffs medverkar.
Bland annat ingår en parad där stolta djurvänner visar upp sina sina älsklingar som är allt från ardennerhäst till arapapegoja, med getter, kaniner, får, illrar m.m. däremellan.
Blomsterarrangemangen av den japanske mästaren Junichi Kakizaki blir under hans egen medverkan under föreställningens gång alltmer intrikata. Den cirkelrunda scenen, omges av blommor – en rabatt som byggs upp mitt under föreställningen. Scengolvet höljs med blommor som strös över Su En som en fruktbarhetsrit under föreställningen som är ackompanjerad av levande musik, Linné-citat och sång. Det är en omväxlande blandning av japanskt och europeiskt, framförd av Uppsala Kammarorkester, shakuhachiflöjt-mästaren Gunnar Linder samt sopranen och berättaren Annika Eliasson Frick.
Se vidare www.uppsala.se/uppsala/templates/NewsPage____35960.aspx

Fler Nyheter

Annonser