Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 14 juni 2021

Norrdans nya konstnärliga ledare heter Mira Helenius

2007-02-06

Det blir en av dansarna i Norrdans som får överta det konstnärliga chefsskapet för kompaniet. Samtidigt kommer även Birgitta Andersson ha delad tjänstgöring som verksamhetschef för Musik i Västernorrland och Norrdans.
– Det blir en platt organisation i Norrdans, berättar marknadsföraren Andreas Näsholm, eftersom den nya danschefen tillträder sin tjänst i höst.
Det fina med att rekrytera en av dansarna är också att ingen behöver avskedas, antalet dansare skulle minskas med en tjänst, men nu blir således hela gruppen av åtta fasta anställa dansare kvar i kompaniet.
Mira Helenius är utbildad i Finland där hon bland annat arbetat på Tanssiteatteri Mobita Dansco i Tammerfors både med modern dans och som showdansare exempelvis i musikalen Moulin Rouge. En annan intressant detalj är att hon har dubbla utbildningar. Mira Helenius är även diplomingenjör, med inriktning på vatten och miljö.
Hos Norrdans har Mira dansat sedan 1998 med ett avbrott för 2003-2005 då hon arbetade hon med Cristina Caprioli och dansteater Mobita Dansco.
Den 23 februari blir det premiär på Härnösands Teater för Norrdans nya satsning 1, 2, 3, 4 med koreografier av Itzik Galili, Keith Morino, Stephen Shropshire och Ramon Oller. Föreställningen spelas enligt följande schema Härnösands Teater 23, 24/2, Sundsvalls Teater 26/2, MorrlandsOperan Umeå 2,
3/3,Kramfors Folkets Hus 5/3, Sollefteå Folkets Hus 9/3, Jokmokk Folkets Hus
11/3,Kiruna Folkets Hus 15/3, Kalix Folkets Hus 19/3, Piteå Christinasalen
20/3, Skellefteå Nordanåteatern 23/3. Se vidare www.norrdans.org

Fler Nyheter

Annonser