Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Ytligt på Weld

2006-12-07

Fakta:

Namn: Montage 2
Koreografi: Anna Koch
Plats: Weld
» http://www.weld.se/

Måtte ingen principfast marknadsliberal komma på idén att sticka in näsan hos WELD. Där samplar Simon Norrthon kroppshållningar och attityder ur sina (i och för sig mycket välspelade och plastiska) roller genom åren. Anna Koch har koreograferat, d v s ställt samman fragmenten till en dessbättre kort föreställning.

WELD, (tidigare ELD) stöttas behövligt och rimligt av stat och stad. Verksamheten är trevande och man behöver föreställningar, ”produktion”. För Simon Norrthon är det säkert värdefullt att få fördjupa sig i sitt arbete, förfinas, reflektera. För Anna Koch också.

Men varför inför publik? Referensen till Andy Warhol är helt ytlig. Arbetet helt internt. Trist.

Margareta Sörenson

Fler Föreställningar

Annonser