Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 17 januari 2021

Statiskt högvarv

2006-12-07

Fakta:

Namn: Inaff
Koreografi: Lena Josefsson
Ensemble: Raande-vo
Plats: Dieselverkstaden
» http://www.raandevo.se

Inaff! Nu räcker det! Tonen är rastlös, upprörd, upprorisk. Men den problematik som gestaltas är snarast kärlekens, med unga parkonstellationer som uppstår, pågår eller bryts.

Lena Josefsson går ut i hårt tempo, hennes förmåga att varva unisont och duodans är skicklig. Men alltför snabbt hamnar Inaff och Raande-Vo i ett statiskt högvarv, med dunkande nävar och kroppar mot plåtväggarna som känns igen från tidigare Josefssondans.

Brytpunkterna blir för få, men när de kommer ser man hur välgörande de är. En duo med en dansare på väggen/murens krön och en dinglande, svävande, dansande därunder blir en vacker bild av dansens förunderligt vältaliga språk.

Inaff! har arbetats fram av Raande-Vo på kompaniets nya arbetsplats, mitt i en skola i Vivalla i Örebro. Med enbart unga i publiken kanske föreställningen får ett annat gensvar än hos den blandade söndagspublik som jag ingick i på Dieselverkstaden i Nacka, strax öster om Stockholm. Men säker är jag inte; det är ett problem att inte kunna utveckla en dynamik också i ett högdynamiskt stycke dans.

Margareta Sörenson

Fler Föreställningar

Annonser