Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Samtidigt på många platser

2006-11-26

I den danska staden Århus den Internationella Digitalkonst festivalen On the Edge och lite av denna festival spiller över till Sverige och närmare bestämt scenen Atalante i Göteborg.
Föreställningen XpositionREVERSE beskrivs som ”en digital kammarperformance om position och identitet med och på Internet” och den pågår mellan 29 november och 2 december och själva urpremiären startar alltså kl 20.00 den 29/11.
För attgå på denna föreställning ska man antingen kontakta Atalante i Göteborg, tel 031-711 82 00 eller Entréscenen i Århus på tel +45 86 19 00 79. Men de konkreta adresserna är rättså speciella enligt Annika B. Lewis på Kassandra Production i Århus:
– Vad gäller adresser etc. föregår Atalantes inslag vid deras ”Scenarkiv” (!) och vi har en ”hemlig” källare (!) i centrala Århus. Dvs. 2 väldigt små ”privata” ställen. Här i Århus skall man ringa och beställa plats och biljetter hos teater EntréScenen så får man väg och platsbeskrivning – och i Göteborg ringer man till Atalante.
Men sen kan alla människor på jorden se denna föreställning, eftersom man också enligt Annika B. Lewis kan följa det hela på nätet från och med kl 20 den 29/11..
– Det tredje rummet är som sagt på nätet; ett ”site in progress” och på nätet kan man läsa lite om projektet samt här streamas de bägge performances live.
Läs mer om det hela på

www.xpositionreverse.org

och på www.kassandra-production.dkwww.digitalfestival.dk

Fler Nyheter

Annonser