Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Very Special!?

2006-09-03

Fakta:

Namn: Men in the wall
Koreografi: Liz Agiss och Billy Cowie
Plats: Moderna Dansteatern
» http://www.modernadansteatern.se

Om allting redan har öppnat, hur gör man en öppning som är ”Grand”? En very special evening? Stockholms Kulturfestival och Göteborgs Dans & Teaterfestival har just dragit som ångvältar genom rikets två största städer. I morgon dansar Cullbergbaletten på Dansens Hus (där C de la B nyss varit).

Darra månne Moderna Dansteatern som öppnar för säsongen och måste synas i dansflödet. Vi tar artigt på oss rödgröna pappglasögon och tittar på Men in the wall, en installation med fyra filmade dansare på varsin skärm. De upplevs snart tredimensionellt i varsin box på väggen i den gamla torpedverkstan. Det är välgjort och Liz Agiss och Billy Cowie som gjort denna Screen Dance Installation kan ha all heder av den. Men ”very special”?

Agiss & Cowie inleder med Performance Lecture och ”illustrated talk”. Småkul, ironiskt, brittiskt, men mest intressant som danshistoria, 25 års träget ifrågasättande på en scen.

Varför just här? Hur placerar Moderna Dansteatern sig i danslandskapet? Men in the wall rullar på till 10 september, det är bara att titta in, ta på sig brillorna och kolla en 25 minuters loop. Den känns bekant på ett sätt som inte är riktigt lyckligt för någon konstform.

Artikeln är tidigare publicerad i Expressen 31 aug.

Margareta Sörenson

Fler Föreställningar

Annonser