Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 30 november 2020

Amour Fou på tv2

2006-06-30

Carina Reich och Bogdan Szybers film Amour Fou visas ikväll på Sveriges television, kanal 2 kl 20.50, precis före Aktuellt. Mer om filmen som beskrivs som en blandning av skräckfilm och kärleksdrama finns att läsa på hemsidan www.reich-szyber.com:
”En man och en kvinna möts i en gammal lägenhet i en stad i Europa. Något går snett, en av dem går under. I ett hundratal svartvita stillbilder tagna av Mats Bäcker utspelas ett drama där minne och verklighet glider isär.”

Amour fou är Carina Reich och Bogdan Szybers debut som filmregissörer. Producent är filmaren Ylva Julén och Inspirationskällan, Chris Markers La jetée från 1962, och det ledde vidare till att berätta filmiskt med endast stillbilder och en berättarröst.

Filmen hade premiär under Göteborgs filmfestival 2005. De medverkande dansarna är Jenny Nilsson, Staffan Eek

I våras gav Carina Reich och Bogdan Szyber den första delen i trilogin The Melancholy Cycle:
Haunted Dancehall hette föreställningen som spelades på Orionteatern i Stockholm.
Fortsättningen som är deras produktion för 2007 heter Music for a Darkened Theatre.

2008 är det dags för den sista delen, som är ett nordiskt samarbetsprojekt med med titeln Unknown Pleasures, där det är själva scenrummet som spelar huvudrollen.
Koreograferna planerar att 2008 eller 2009 iscensätta hela trilogin i en svit på en och samma teater.
Tidigare har Carina Reich och Bogdan Szyber spelat sitt Unreal Estate för utsållda hus på Kunliga Operan i Stockholm, där operans dansare flankerades av hårdockbandet Entombed.
Se vidare www.reich-szyber.com

Fler Nyheter

Annonser