Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Omedelbar improvisation på Dansens dag

2006-04-27

Tre av medlemmarna i Dansgruppen På egna ben: Lisa Skårman, Santiago Rubio och Pablo de Acha, improviserar tillsammans med jazzmusikern Christer Bothén på basklarrinett och Lilly Bigestan som är röstkonstnär på Dansmuseet på Dansens dag den 29 april kl 14.00.
Dansgruppen På egna ben startades 1990 av pedagogen Ann-Charlotte Brobjer och består idag av 13 dansare med olika funktionshinder, bl a Downsyndrom.
Idag finns många grupper runtom i världen där medlemarna har olika slags funktionshinder. I Danstidningen nr 6/2005 berättade vi bland annat om belgiska gruppen Teater Strap som uppträdde i koreografi av Sidi Larbi Cherkaoui på Rencontres Cultures Urbaines i Nancy.
Se vidare www.paegnaben.com/
samt www.fransbrood.com/NL/productions_detail.mv?id=160

Fler Nyheter

Annonser