Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Loopar med dans och videokonst

2006-03-27

Även om föreställningen Naharins virus som nyligen gavs på Dansens Hus i Stockholm, inte längre spelas, finns det chans att se dansarna i Batsheva Dance Company ända till den 18 maj. De medverkar nämligen i Furo, en helt unik dans- och videokonstinstallation på Judiska Teatern på Djurgården i Stockholm.
Dansinstallation av koreografen Ohad Naharin och konstnären Tabaimo består av en animerad interiör från ett i högsta grad hemsökt japanskt badhus. Två dansare i taget ackompanjerar den animerade scenografin, så att man nästan tycker sig vara mitt inne i ett dataspel av oroväckande slag. Varje spelkväll visas fyra olika loopar à 45 minuter med olika dansare. Man kan ansluta sig till föreställningen när man vill, i mån av plats, och looparna skiljer sig åt beroende på vilka dansare som agerar och på hur just den delen av videoinstallationen är programmerad.
Mellan onsdag och fredag från kl 19.00, samt lördag och söndag från kl 16.00 äger föreställningen rum. Dessutom finns både bar och en mycket estetiskt tilltalande foaje att umgås i om man vill ta igen sig lite. Man kan nämligen komma och gå som man vill under öppettiderna, precis som man kan göra i ett badhus.
Om man verkligen vill komma i rätt stämning, i kontakt med vatten inför visningen av Furo och dess märkliga badhus, kan man välja att ta båtlinjen till Judiska teatern som börjar gå den 14 april. För närmare information, se vidarewww.judiskateatern.se/

Fler Nyheter

Annonser