Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 19 januari 2021

Dansen en framtidsbransch

2006-03-15

Möjligheterna att utbilda sig inom danskonsten blir allt fler.
Numera har även Stockholm Danscenter, som första privata dansskola, en stidiemedelsberättigad dansarutbildning på ett år.
Stockholm danscenter har redan utbildat många proffs inom show och scendans. På skolan undervisas i all slags dans, men den är framför allt känd som en av de främsta i landet inom hip hop, house och former av Streetdance. Att vara med om ett jam på Stockholm Danscenter är en stark upplevelse
En annan stimulerande omgivning kan utgöras av storslagen natur. Många goda danskrafter medverkar som gästlärare på Gotlands Dansutbildningar organiserad av Folkuniversitetet på Gotland.
Utbildningen är tvåårig och låter eleverna välja mellan koreografisk och pedagogisk inriktning.
Även om inte alla kommer att bli dansare eller pedaoger, kan man räkna med att de många dansutbildade bidrar till att förbättra läget för danskonsten i stort. Fler blir intresserade av dans som konstform. Den som har en dansutbildning i början av sin fortsatta karriär kommer förhoppningsvis hela livet vara nyfiken på dans och har dessutom fått en hälsosam injektion av träning tidigt i livet.

Se vidare www.danscenter.se
respektive www.folkuniversitetet.se/gotland

Fler Nyheter

Annonser