Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 21 september 2020

Invigning av Dansfabriken i Malmös arbetarkvarter

2006-01-27

Den 3-4 februari bli det en spännande invigningshelg med massor av dansgodis på Dansfabriken, Bergsgatan 29 i Malmö.
Den före detta chockladfabriken Mazetti som brukade sprida sin förföriska chokladdoft i kvarteren kring Bergsgatan, har nu försetts med ett nytt lockande innehåll. Kanske var de berömda ögonen på Mazettis förpackningar med cacao ovanligt klarsynta, för det är numera många estetiska aktiviteter som ryms i den före detta chokladfabriken. På samma plan (andra våningen) som Dansfabriken finns Skånska Målarskolan, Seriefrämjandet och C´est Bon Kultur som också fokuserar på serier.
På Dansfabrikens 380 kvadratmeter kommer det att hållas kurser, framför allt i form av daglig träning, visas föreställningar och planeras turnéer. Danscentrum Syd och koreografkooperativet Rörelsen som består av koreograferna Rani Nair, Maria Naidu, Susanna Barman, Linda Rosslin, Malin Skoglund och Marito Olsson Forsberg delar lokalerna på tre dansstudios och två kontor. Mer om själva invigningsprogrammet finns att läsa på www.danscentrum.se/syd
Mer läsning om koreografkooperativet Rörelsen och dess medlemmar finns på www.rorelsen.com

Fler Nyheter

Annonser