Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 30 november 2020

Internationell performancefestival i Bryssel

2005-11-07

Att performance just nu genomgår en förnyelse som aldrig förr har Les Halles de Schaerbeck i Bryssel velat uppmärksamma genom att ordna en internationell festival tillsammans med Frankrike och Storbritannien. Avsikten med samarbetet, som fått pengar från EU och diverse sponsorer, går ut på att starta en ” espace pour la performance” (en scen för performance).

Att performance alltid varit en ytterst betydelsefull ingrediens i den belgiska dansen gör självfallet sitt till. Det vimlar av performanceföreställningar i Bryssel under hela året. För er som vill veta mer är www.brigittines.be en bra hemsida liksom www.kaaitheater.beoch som sagt alltså nu också www.halles.be.
Trouble heter festivalen och pågår på les Halles de Schaerbeck i Bryssel under 14 intensiva dagar under november-december för att senare fortsätta i april.
Det blir 11 föreställningar, ”conference-performances”, ett internationellt symposium, Body Art, Multimedia språk, ”repas-spectacles”, med diverse medverkande från Irland, Spanien, Frankrike, Italien, Japan, Brasilien och Belgien.
Festivalen fortsätter sen till Glasgow och vidare till Paris.

Ann Jonsson

Fler Nyheter

Annonser