Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 02 december 2020

Kitt Jonson gör koreografi på Finska Nationaloperan

2005-10-02

Den danska koreografen Kitt Jonson som under flera år har gästspelat på många olika eurpeiska dansfestivaler, har nyligen inbjudits att göra en solokoreografi för en av den Finska Nationalbalettens seniordansare, Anneke Lönnroth. Det nya verket Passage är en del av det samnordiska projektet Noko där grannländernas koreografer släpps in på operahusen runtom i Norden.
Passage har premiär i Helsingfors den 16 maj och kommer formodligen också visas i Sverige, Norge och Danmark framöver.
Se vidare www.operafin.fi
Nyligen har Kitt Jonson dansat på ett annat europeiskt operahus, närmare bestämt operan i Rouen i Frankrike, där hon gav sitt platsspecifika verk en Route till musik framförd live av Sture Ericson. Det hela ingick i ett projekt kallat Happy Days.
Se vidare operalille.fr

Fler Nyheter

Annonser