Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 30 september 2020

Cullbergdansare vann Nordic Grand Prix

2005-06-26

Årets vinnare av Nordic Grand Prix var Tilman O´Donnel och Shintaro O-ue med sitt verk del a, båda dansare i svenska Cullbergbaletten.
Nordic Garnd Prix delas ut under Kuopio dansfestival i Finland till unga koreografer med nya kreativa uttryck. En glad nyhet och ett plåster på såren då inte ett svenskt kompani eller en svensk koreograf var inbjuden till den övriga festivalen, dock satt Kennet Kvarnström i Gran Prix juryn tillsammans med Karene Lyngholm från Norge, Katrin Hall från Island, Palle Granhøj från Danmark och festivalens konstnärliga ledare Jorma Uotinen från Finland.
Stycket vann med motiveringen ”att verket är originellt, komplext, musikalist, har en männsklig värme och även humor, allt med hög kvalité. Tilman O´Donnel och Shintaro O-ue blev även publikfavoriten.
Mer information om festivalen kan man få på deras hemsida:

www.kuopiodancefestival.fi

Fler Nyheter

Annonser