Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 21 januari 2021

Efterfest med Ester!

2005-03-09

Fakta:

Namn: Solo, duett, kvartett/ Busby.1
Koreografi: Åsa Thegerström/ Torbjörn Stenberg,
Plats: 24 kvadrat, Göteborg
» http://www.24kvadrat.nu

I februari kör Göteborgs mysigaste scen tema Göteborgs mysigaste dansare! Åsa Thegerström, en av stans mest anlitade, står i centrum när intima 24 kvadrat visar tre lyckligt omaka koreografier. Inledande solot ur Torbjörn Stenbergs Änglar och främlingar är så kort att man precis hinner blinka innan det är över.
Att Åsa Thegerström dansar nyklassiskt med atletisk styrka iklädd jeansfransar till Bach lyckas jag uppfatta. Kort, som sagt, men inte direkt underbart.
Åsas duett med Tommi Salmela kompenserar den snopna inledningen. Älska mig är en modig skildring av vardaglig kärlekstörst. Borta är den softade ytan från Salmelas Hudlös – här finns bara vanliga, osminkade kroppar som söker varandra. Koreografin utmärker sig mindre än själva uttrycket, vars rättframma vemod förstärks av argentinska tangotoner.
Torbjörn Stenberg avslutar kvällen med en Busby Berkley-inspirerad betraktelse kring gudsbegreppet. Det är roligt som i en stumfilm, poetiskt med kontaktimproviserade bibelord och surrealistiskt med Sound of Music-sprattel i ultrarapid. Man dras med på efterfest hos Ester Williams, svärfar och Gud. Kul, men lite för mycket av det goda. Stycket hade mått bra av en smärre bantning.
Som helhetsupplevelse är Solo, duett, kvartett spännande, trots sin yvighet.
Gun Lunds miniscen ligger alldeles vid hamninloppet under Älvsborgsbron som lyser dramatiskt i nattmörkret. Publiken blir personligt bemött och får en ovanlig närkontakt med dansverken som visas. Den som har vägarna förbi Göteborg rekommenderas ett besök på 24 kvadrat!

Liv Landell

Fler Föreställningar

Annonser