Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 21 januari 2021

Helt rätt för de allra minsta

2004-10-20

Fakta:

Namn: Borta!
Koreografi: Minna Krok
Plats: Boulevardteatern, Stockholm
» http://www.zebradans.nu

Majsgul och ärtskidegrön velour designad av trendiga Tönt i lekoveraller och mysmattor. Minna Krook och Lisa Spets dansar i läcker infattning för de minsta i en liten, lagom tät föreställning Borta! av Minna Krook för Zebra Dans.

Deras samlade erfarenhet av att dansa med och för barn är rik, det märks. Föreställningens tråd av komma bort och komma fram varieras smart runt både föremål (mustascher, sjalar, askar) och människor. När en är borta tillräckligt länge, blir det lite sorgligt. Mysmattornas ihopknutna lena svansar, när den ena mattan gapar tom!

Men alla får små skrammel-askar att rassla och locka fram den försvunna med. Och till slut dansar hon tillbak. Puh. Ingen publik är mer älskvärt samarbetsvillig och koncentrerad än två- treåringarna. Med sitt måttliga tempo och eftersinnande mix känns Borta! som rätt scenkonst just för dem.

Margareta Sörenson

Fler Föreställningar

Annonser