Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 24 september 2023

Gränsöverskridande dansfestival

2004-10-17

Under den finska dansfestivalen Liikkeellä marraskuussa (Moving in November) bjuder man motstånd mot höstmörkret i Helsingfors och grannkommunen Esbo med verk av inbjudna koreografer: bland andra Anna Vnuk, med Anna Vnuk sätter upp Cats i sin egen personliga och melodramatiska form.
Wayne McGregors
Random Dance visar AtaXia, karakteriserat som ”kinetic splatter” och bland annat utformat i samarbete med University of Cambridge’s Department of Experimental Psychology. Föreställningen bygger på hur en kropp i kris reagerar – en kommentar till en tid präglad av utbrändhetssyndrom och prestationskomplex.
Den tyska teatermannen Felix Ruckert’s Secret Service kryper istället under skinnet på åskådarna som utsätts för kroppsliga experiment. Ett gränsöverskridande performance som handlar om vilka känslor som kan väckas hos var och en av oss, när man i tur och ordning på helt egen hand får ta del av de sceniska experimenten i vad som betecknas som världens mest privata föreställning.
Liikkeellä marraskuussa ger också ett solo av den unga tyska koreografen Antje Pfundtner: eigenSinn – ett slags antiperformance som undersöker förutsättningarna för verkets tillblivelse.
Liikkeellä marraskuussa äger rum 3-7/11 se vidare www.movinginnovember.fi 

Fler Nyheter

Annonser