Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 01 december 2020

Nytt om dansarna vid Den Kongelige Ballet

2004-02-09

Solodansarna vid Den Kongelige Ballet Gudrun Bojesen och Thomas Lund kommer att gästdansa i en föreställning med New York City Ballet den 11 januari.
Som Danstidningens läsare redan har kunnat läsa är det i år Balanchines 100-årsjubileum. Det firar NYCB med föreställningen ‚Balanchine 100: The Centennial Celebration‚ och i den föreställningen medverkar de två danska dansarna med August Bournonvilles, Blomsterfesten i Genzano. Balanchine
stiftade vid flera tillfällen bekantskap med Bournonville-traditionen i Köpenhamn och som ett led i festligheterna i New York, dansas hans Bournonville-inspirerade ‚Scotch Symphony‚.
Gudrun Bojesen är numera en hänförande Balanchine-ballerina, brillant och skönt kunnig på en och samma gång i Den Kongelige Ballets hyllning till Balanchine, som en gång besjälade kompaniet på Kongens Nytorv. Gudrun Bojesen kunde senast ses i all sin skönhet i ‚Tjajkovskijs 2. klaverkoncert‚ av Balanchine den 8 januari. Balanchine/Peter Martins-föreställning spelas
åter på Det Kongelige Teater den 18 och 21 februari samt den 11 och 13 mars.

Fler Nyheter

Annonser