Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Kulturstipendium till Lisa Torun

2004-02-09

Lisa Torun har tilldelats ett av Region Skånes åtta kulturstipendier på vardera 25 000 kronor.
Motiveringen löd: ”Lisa Torun arbetar mångsidigt och genreövergripande genom att kombinera en nordisk kyla och skärpa med en passionerad, flödande rörelselek. Som dansare, koreograf och sångerska förenar hon dans, film och musik i utforskande konstnärliga produktioner.”
1995 bildade den 22-åriga Lisa Torun sitt eget danskompani, Lisa Torun Dance Company.
De senaste fem åren har hon turnerat flitigt i andra länder, både med sitt kompani och som dansare. Efter 12 år i London var hennes första arbete i Malmö att leda SummerLAB 2003, där deltagarna fick undersöka idéer och arbetsmetoder.

Fler Nyheter

Annonser