Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 21 februari 2024

Kapitalet som dansföreställning

2004-02-08

Vem skulle kunna tro att Marx Kapitalet kunde göras som en
teaterföreställning med dans? Det är i varje fall vad Mammutteatret bjuder på mitt i den danska så kallade kulturkampen, som ska översättas som det statsbärande partiet Venstres kamp mot de vänsterorienterade (Venstre är
alltså ett borgerligt parti). Det låter som om man måste leta länge i det sedan länge bortglömda för att få fatt på de människor som en gång svor ordförande Maos Lilla Röda sin trohetsed: Som om de inte sa det hela högt och tydligt nog den gång det begav sig på 60-talet! Men vad man glömmer är
alla de hemlighållna högergrupperna och CIA:s inflytande, om man nu vill titta tillbaka på den kalla krigstiden. Men Mammutteatret tycker alltså att vi bör påminnas om Karl Marx.
Det är tre skådespelerskor som ger den stora
filosofen fysisk form. De praktiska exemplen ska visualiseras. Dansen är det viktigaste betydelsebärande elementet i föreställningen. I gengäld slipper man sånger, för att man anser att det redan finns alldeles för många av den sorten!
Föreställningen kommer att visas på Kanonhallen från 17 april till 4 maj.
Charlotte Christensen

Fler Nyheter

Annonser